Nagyszüleimtől szép kis házat örököltem, egy városhoz közeli apró zsáktelepülésen. Gyönyörűen felújíttattam és úgy rendeztem be, hogy a szabadidőmben igen kellemesen érezhessem itt magam. A felújítás után az első hosszú hétvégét Janival, a legjobb barátommal terveztük eltölteni a házban, grillezés sörözés és nagy beszélgetések az éjszakában a csillagos ég alatt. A megbeszéltek szerint én pénteken délelőtt érkezem kocsival és kiszállítom a hétvégére szánt élelmiszert, Jani pedig új motorjával jön este, miután végzett a munkahelyén.

Meg is érkeztem, mindent szépen elraktam a konyhában és nekiláttam a vacsorát megfőzni. Már csak neki kellett megérkezni. Este nyolckor kicsit már csalódott voltam, hogy ilyen sokára jön, de volt mit csinálnom a ház körül, úgyhogy lekötöttem magam. Lassan besötétedett és még mindig nem volt sehol. Arra gondoltam, hogy talán nem talál ide, a telefonom meg persze térerő hiányában nem elérhető.

Elmúlt tizenegy óra, mikor lépéseket hallottam a terasz járólapján. Kimentem és Jani jött velem szemben.
– Csakhogy itt vagy, már aggódtam!
Ahogy közelebb jött úgy láttam nagyon rosszul néz ki, és a motorosruhája is piszkos volt, kezet fogtunk és olyan hideg volt a keze, mintha jeget érintettem volna. Gondoltam átfázott a motoron. Hellyel kínáltam, le is ült és figyelte, ahogy a konyhában tevékenykedem. Megkérdeztem miért nem öltözik át, de nem válaszolt. Kipakoltam az asztalra az ételeket és mondtam, hogy álljon neki, de ő csak nézett rám szomorúan, majd halkan megszólalt.
– Ne haragudj meg rám, de nekem, most el kell mennem.
– Jól van. Mondtam és visszamentem a konyhába két üveg sörért.
Nem telt el egy perc mire visszaértem, de addigra nem volt ott ahol hagytam. Először azt hittem, kiment a vécére és vagy negyed órát vártam, mire észrevettem, hogy a vécében nem ég a lámpa. Szólítgatni kezdtem, de nem válaszolt, aztán felkutattam utána a házat és az udvart, de nem volt sehol. Most jöttem rá mit mondott és, hogy mennyire nem vettem komolyan. Komolyan megsértődtem, megittam a két sört és lefeküdtem aludni.
Délelőtt sokáig aludtam és mivel nem volt jobb dolgom-elsétáltam a faluba. Egy magasabb helyen ahol volt térerő a telefonom jelezte, hogy sms érkezett. Anyám volt és csak annyit írt. Hívj fel!

Felhívtam és csendben közölte. Jani tegnap este meghalt közlekedési balesetben

Szerző: viator