2003/01

   A tizennyolc éves fiú és tizenhét éves barátnője egy rosszra sikerült házibuli után a balatoni kisváros kilátójához hajtottak.  A járművet a parkolóban hagyták, ami kettőszáz méterre van a kilátótól és onnan a kocsira nem lehet rálátni. Felsétáltak a kilátó felső szintjére, percekig némán bámulták a panorámát, majd beszélgetni kezdtek a kapcsolatukról. 
  Rövid beszélgetés után, azonban a fiú közölte a lánnyal, hogy szeretkezni akar vele „itt és most”. A lány vonakodott, majd menstruációs problémáira hivatkozva elutasította a fiút, aki ezután orális szexre kényszerítette a lányt, aki erősen tiltakozott. Kb. fél perce tartott az aktus, mikor éles, szinte fájdalmas sikoly hallatszott és a fiút valami láthatatlan erő földhöz vágta, majd a letolt nadrágjánál fogva ez a valami húzni kezdte. Le a lépcsőn egészen a kilátó alsó szintjéig, majd a jelenség hirtelen abbamaradt. A lány a fiú után futott, aki gyorsan felöltözött és „teljes önkívületben” a kocsihoz rohantak.
  Hazaérve mindent elmondtak a fiú nagybátyjának és nagymamájának, akik ragaszkodtak hozzá, hogy együtt azonnal visszamenjenek a helyszínre és úgymond „kivizsgálják az ügyet”. A környék most is teljesen üres volt, mint előző alkalommal. Együtt felsétáltak a felső szintre, ami a legnagyobb megdöbbenésükre nem volt üres. A korlátnál a Balaton felé nézve egy meztelen női alak állt, hosszú barna haja lobogott, pedig teljesen szélcsend volt. Az alak feléjük fordult és elindult, majd lépésről lépésre fokozatosan elhalványodott és kb. négy lépés után teljesen eltűnt.

Megjegyzés:
    Az esetet a lány jelentette be három nappal az esemény után. A személyes találkozón egyértelműen látszott, hogy mind a négyen, de különösen a fiú nagyon megrázkódtak az élménytől. A fiún úgy látszott nem fogja tudni feldolgozni önállóan az élményt, ezért javasoltuk, keressen fel szakorvost.
    Az esettel kapcsolatban kiderítettük, hogy már máskor is látták az említett jelenést, sajnos személyesen a bejelentőn kívül összesen egy észlelővel sikerült beszélni, aki előadta, hogy 1987-ben látta a „nőt”, amikor férjével nászúton voltak és a kilátón akartak szeretkezni, amit a jelenés meggátolt.
    A bűnügyi nyilvántartás és a megyei sajtó a kilátóépítésétől számítva nem említ bűncselekményt.

Hozzászólások