2009/01

  Éjjel 23:30-kor érkeztem Balatonlellére, ahol felvettem valakit és elindultunk haza Kaposvárra. A kikötő felől a vasúton áthajtottunk, ahol arra lettünk figyelmesek, hogy több turista az eget nézi.
  Félrehúzódtunk, hogy megnézzük, mi lehet olyan érdekes és még éppen egy rövid ideig láttunk egy narancsvörös csepp alakú világító valamit a Balaton felett cikázni.
Továbbhajtottunk és a 67-es úton kényelmes tempóban autóztunk a gyér forgalomban. Lehúzott ablakok mellett élveztük a nyári éjszakát, ami lenyűgözően szép volt. Az ég tiszta és a hold nélkül rengeteg csillag látszott az égen. Mernyeszentmiklóst elhagyva 23:56-kor a tükörben észrevettem egy fényes pontot, ami felénk közelített. Szóltam a mellettem ülőnek és mindketten végignéztük, amíg mellénk ért balról. Oldalról nézve olyan volt, mint egy nagy vízcsepp, ami vízszintesen repül csak a vége nem volt olyan hegyes. Narancsvörösen világított és nem adott hangot. Aztán eltűnt az úttól nem messze lévő domb mögött és ekkor rövid surrogó hang hallatszott, majd egy rövid villanás. Ezt követően két kisebb (pont, amilyent a Balaton felett láttunk) fénylő objektum egymással párhuzamos pályán elindult egy körülbelül hetven fokos szögben enyhén nyugati irányba tartva felfelé. Talán három másodperc után eltűntek a szemünk elől, mintha kirepültek volna a világűrbe.

Hozzászólások