1997/01

  Néhány napja történt a dolog. Az öcsémmel, aki 12 éves és édesanyámmal ültünk a házunk teraszán, késő este volt és csodálatos időjárás. Már órák óta beszélgettünk, mikor valaki megnyomta a kapucsengőt, ami elég meglepő volt ilyen későn.
  Öcsém felpattant és elindult a kapu felé. Egy perccel később jött is vissza és mondta, hogy a nagypapa van itt bement a konyhába és anyuval akar beszélni. Anyu mondta, hogy menjek és hívjam ki a nagypapát a teraszra, mert itt jobb a levegő és kényelemesebben tudunk beszélgetni. Beléptem a konyhába, de nem volt ott senki. Aztán keresni kezdtük és nem volt sehol.

    Egy ideig azt hittük kiment a kocsijához, de a kocsi sem volt a ház előtt, majd az öcsémet vontuk felelősségre, de váltig állította, hogy a papa volt az. Megnéztük a ház előtti kamera felvételét és azon tényleg látszott, amint az öcsém bekíséri a nagyapámat 23:43 kor, de ez a kamera csak a kaput veszi, kifelé viszont nem látta. Nem tudtunk mit tenni, lefeküdtünk.
    Reggel jött a hír, hogy a nagyapánk előző nap nem sokkal éjfél előtt meghalt.


Megjegyzés:

Sok olyan feljegyzés van, hogy a hirtelen nem várt halált halt emberek a haláluk pillanatában megjelennek a legközelebbi hozzátartozójuknak, akár sok száz vagy ezer kilométer távolság ellenére. A nagy háborúk alatt rengeteg esetben jelentek meg fiúk az édesanyjuknak, vagy férjek a feleségüknek. A legtöbb ilyen esetben a jelenés rövid ideig (pár másodperc) tart. Ez lehet egy olyan telepatikus erős reakció, amit a hirtelen halál vált ki, de elképzelhető, hogy az elhunytnak valami elmondanivalója lenne a meglátogatott személy részére.  

Hozzászólások